Warning: Undefined array key "idehweb_country_codes_default" in /home/litous/public_html/wp-content/plugins/login-with-phone-number/login-with-phonenumber.php on line 2157
02433154406-02433415476tgm.1392@gmail.com
بلوار گاوازنگ، ساختمان پارک علم و فناوری، طبقه اول، واحد114
روز های هفته: شنبه تا چهارشنبه ساعت کاری : 8:00 تا 18:00
نقشه های زمین شناسی و توپوگرافی
یکی دیگر از مهمترین زمینه های کاری شرکت لیتوس تهیه نقشههای زمینشناسی و توپوگرافی در مقیاسهای مختلف است.
نقشه ها بسته به نوع آنها، کاربردهای مختلفی در انجام پروژههای اکتشافی دارند. به عنوان مثال، نقشههای زمینشناسی کوچکمقیاس نظیر انواع نقشههای 1:250000 و 1:100000، همیشه یک دید کلی از منطقه اکتشافی به ما میدهند. اینکه با چه ساختارهای زمینشناسی و چه سازندهایی روبرو بوده و چه عواملی میتوانند در کانسارسازی (کانهزایی) نقش داشته باشند و بسیاری از اطلاعات نظیر آنها که با مطالعه نقشههای زمینشناسی کوچکمقیاس به دست میآید.
نقشههای متوسطمقیاس زمینشناسی مانند نقشههای با مقیاس 1:25000 یا 1:20000که عموماً با استفاده از عکسهای هوایی و تصاویر ماهوارهای و پیمایشهای زمینی تهیه میشوند، اطلاعات جامعتر و دقیقتری از منطقه عملیاتی به دست میدهند. در این نقشهها با توجه به مقیاس، واحدهای سنگی، مطالعه و شناسایی شده، زونهای دگرسانی و سیستمهای گسلی تفکیک میشوند. همچنین، شیب و امتداد لایهها و گسلها، محل نمونهها و محدوده زون کانیسازی، مشخص میشوند. این نوع نقشهها عموماً برای محدودههای اکتشافی مربوط به مواد معدنی طبقه دو (به استثنای سنگ نما و تزئینی) به ویژه مواد فلزی تهیه شده و دارای راهنمای کامل و برش زمینشناسی هستند.
نقشههای بزرگ مقیاس مانند نقشههای با مقیاس 1:5000 تا 1:500، کاملترین و دقیقترین دید علمی و محاسباتی را به کارشناسان میدهند. در این نقشهها که اغلب اوقات در محاسبات تعیین ذخایر کانسارها نیز از آنها استفاده میشود، با توجه به مقیاس نقشه، واحدهای سنگی، زون دگرسانی، رگهها یا زونهای کانهدار و سیستمهای گسلی، تفکیک و شیب و امتداد لایهها، رگهها، گسلها و اثرات آنها بر روی کانهسازی، محل حفریات و نمونهها و گسترش زون کانیسازی مشخص میشود. چنانچه نقشه زمینشناسی بزرگ مقیاس بر روی نقشه توپوگرافی با همان مقیاس تهیه گردد (که میبایستی تهیه شود)، میتواند در تعیین ذخیره کانسارها مورد استفاده قرار گیرد.
نقشه توپوگرافی
نقشه توپوگرافی، نقشهای است که برای نمایاندن خصوصیات فیزیکی سطح زمین بکار میرود. این نقشهها در مقیاسهای بزرگ و کوچک میباشند و در مطالعات زمینشناسی بدلیل داشتن اطلاعات فواصل افقی یا ارتفاع عمودی بسیار بکار میروند.
هدف از مطالعات توپوگرافیک، ارزیابی و تجزیه و تحلیل خصوصیات ناهمواری سطح زمین است.
تهیه مقاطع توپوگرافی
برای پی بردن به حالت طبیعی پستی و بلندی سطح زمین در هر مسیری میتوان مقاطع توپوگرافی را تهیه نمود. در تهیه مقاطع معمولا فاصله عمودی بخاطر بزرگی کوچکتر از مقیاس افقی نشان داده میشود.